"Breng je organisatie verder"
SLUIT MENU

De perfecte vaststellingsovereenkomst

26 november 2024

Ieder bedrijf heeft wel een voorbeeld van een vaststellingsovereenkomst liggen. Dat is handig, want dan kun je dit vlot en goed regelen. Maar: is het model dat u gebruikt nog actueel?

Tegenwoordig eindigen de meeste arbeidsovereenkomsten door het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst eindigt dan met wederzijds goedvinden. De werkgever en de medewerker zijn het er dan over eens dat er een einde aan de arbeidsovereenkomst moet komen. Bijvoorbeeld na twee jaar ziekte. Of als de medewerker niet zo goed meer functioneert en liever vertrekt dan dat hij nog een verbetertraject volgt. Maar ook bij een reorganisatie zie je dat werkgevers meestal kiezen voor een vaststellingsovereenkomst (vso) in plaats van een ontslagprocedure bij het UWV.

Zijn de op dit moment gangbare vergoedingen opgenomen? Wat is er opgenomen over het concurrentiebeding en mag je een medewerker houden aan een concurrentiebeding? Hoe om te gaan met de vakantiedagen? Stel dat de medewerker deze niet wil laten vervallen? En wat te doen als het UWV laat weten dat de WIA-beoordeling nog wel een half jaar op zich laat wachten?

Op deze onderwerpen en vele andere praktijkvragen gaat advocaat Erica Wits in tijdens de training ′De perfecte vaststellingsovereenkomst′ die AWVN op 26 november van 8.30-12.30 uur in Den Haag organiseert.

Wilt u risico’s en valkuilen vermijden en een “perfecte” vaststellingsovereenkomst hanteren? Schrijf u dan in voor deze training. Voorafgaand aan de training kunt u uit de VSO die u nu hanteert de bepaling opsturen, waarover u vragen heeft. De vooraf toegezonden bepalingen bespreken we tijdens de cursus.

Wat levert deelname op?

Na het volgen van deze training:
• heeft u kennis van de belangrijkste vraagstukken die spelen bij het onderhandelen over een vso, waardoor u betere resultaten bereikt
• kunt u eventuele risico’s identificeren
• is uw ingestuurde bepaling uit de eigen VSO waar u nu vragen over hebt, besproken.

De kosten bedragen €395 excl. btw per deelnemer voor directe en indirecte leden van AWVN en NVP-leden; € 495 excl. btw voor niet-leden.

Inschrijven