SLUIT MENU

Auteurs - Bekijk hier alle auteurs

HRMorgen bevat bijdragen van een groep vaste auteurs en eenmalige bijdragen. De vaste auteurs zijn experts op een van de vier thema’s dan wel de twaalf sub-thema’s waarop HRMorgen zich richt binnen de kaders van onze missie ‘Breng je organisatie verder!’ Als onafhankelijke auteurs zijn zij zelf verantwoordelijk voor hun eigen artikelen en de meningen en voorstellen die ze hierin met ons delen.

Ons streven is om HRMorgen uit te laten groeien tot een netwerk van vele geïnspireerde en inspirerende betrokkenen. HRMorgen staat open voor iedereen die daaraan een bijdrage wil leveren.

Heeft u interesse om mee te bouwen aan dit platform, wilt u ook vaste auteur worden of heeft u een interessante eenmalige bijdrage, neem dan gerust contact met ons op: redactie@hrmorgen.nl.

Zie voor meer informatie: over HRMorgen.nl

Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is auteur van verschillende managementboeken. Het recentste boek dat hij schreef, samen met Kevin Wheeler, heet Talent Acquisition Excellence. Hij is tevens organisator van Digitaal-Werven en adviseur op het gebied van slimmere recruitment en eerlijkere selectie.

Lees meer
Compagnon

Compagnon helpt mensen en organisaties succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. We bieden complete oplossingen voor recruitment-, employability- en HR-management.

Lees meer
Coralie Elmont

Coralie Elmont is al ruim 13 actief in de zorg in diverse functies. De rode draad in haar loopbaan is HR en arbeidsmarkt. Coralie zet zich als directeur bij Compagnon in voor een goede aansluiting op de vraagstukken in zorg en welzijn op het gebied van in-, door- en uitstroom.

Lees meer
Eline Vink

Eline Vink-Bongertman is multidisciplinair organisatieadviseur en begeleidt teams, werknemers en ondernemers om duurzaam en toekomstbestendig productief te zijn. Met Teamdag2.0 (teamdag, heidag en training in één) en tijdens interim samenwerkingen waarbij ze vanuit een coördinerende rol ondersteuning en advies biedt om processen te optimaliseren.

Eline is freelance redactiecoördinator van HRMorgen en projectcoördinator bij ZiPmedia.

Lees meer
Joke Twigt

Joke Twigt was jarenlang zelfstandig interim-manager. Zij heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd bij o.a. overheid, non-profit organisaties en financiële dienstverlening, zowel nationaal als internationaal. Zij stapte uit de opdrachtuitvoering en behield connectie met het vak door erover te gaan schrijven. Zij is redacteur interim-management voor ZiPconomy.

Lees meer
Lisa Wouters

Lisa Wouters was de afgelopen 7 jaar algemeen directeur van een middelgrote HR-organisatie en onderneemt nu met haar tekstbedrijf Liesje Schrijft!. Ze deelt visie en mening over de arbeidsmarkt, werk, onbenut arbeidspotentieel en vrouwen & werk delen via columns en interviews op HRMorgen. Daarnaast adviseert ze partners van HRMorgen over hun contentstrategie. Naast haar werk voor HRMorgen en de andere titels van ZiPmedia, is Lisa actief als tenderschrijver, strategisch adviseur en schrijft ze samen met Judith Caanen een boek over vrouwen, tobben en werk dat in januari 2025 in alle (online) boekenhandels beschikbaar is.

Lees meer
Mariët van Deventer

Mariët van Deventer is al ruim 15 jaar werkzaam binnen HR en recruitment, waarvan 10 jaar bij Compagnon. Als Teammanager Overheid bij Compagnon verdiept zij zich in trends en vraagstukken op het gebied van HR en recruitment en samen met haar team adviseert en ondersteunt zij overheidsorganisaties op dit vlak.

Lees meer
Mark van Assema

Mark is HR projectleider en adviseur voor het groeien naar Total Talent Management of Integraal Talent Beheer. Hij staat daarin voor een gelijke behandeling van alle werkenden, door HR en de rest van de organisatie, los van hun contractvorm. Hierover schreef hij samen met Marleen Deleu het boek Mis geen Talent.

Mark heeft een sterke IT achtergrond en kan hiermee een HR organisatie goed helpen om de vertaling te maken van wensen naar techniek. Hij zet graag innovatieve HR technologie in zodat alle werkenden zich kunnen ontwikkelen naar een volgende stap. In 2017 heeft hij HRTechReview.nl opgericht om objectief inzicht te geven in de HR Tech markt in Nederland.

Lees meer
Ontwikkelhuis

Het Ontwikkelhuis is er voor leiders én HR-professionals. Zij zijn de sleutelfiguren bij transities, de strategische businesspartners die hun potentieel kunnen inzetten om mensen in beweging te krijgen. Én, wanneer leiders en HR hun krachten weten te bundelen, ontstaat er een krachtige motor voor groei en verandering.

Je toekomst is afhankelijk van de richting waarin je beweegt. Logisch dus dat jij aan de kwaliteit van ontwikkeling geen concessies wilt doen. En dan moet je nét ons hebben. Eigenzinnig, gericht op resultaat en: persoonlijk. Bij ons draait ontwikkeling niet alleen om kennis en inzicht, maar ook om meters maken, zodat je in de praktijk vol zelfvertrouwen je rol kunt pakken, als professional, als team of organisatie.

Lees meer
Penvrienden Geert-Jan en Rina

Geert-Jan Waasdorp, CEO van Intelligence Group, is al 25 jaar arbeidsmarktanalist en -kenner. Hij schreef in 2024 dat arbeidsproductiviteit de belangrijkste KPI voor recruiters en recruitmentteams zou moeten zijn. Het is het wapen tegen arbeidsmarktschaarste én voor werkgeluk.

Rina Joosten-Rabou is CEO bij AI HR bedrijf Pera, dat al meer dan tien jaar high performance in organisaties onderzoekt en de patronen vastlegt met behulp van AI. Wat is toch het geheime recept van productieve medewerkers?

Rina en Geert-Jan verzorgen tweewekelijks een duocolumn over dit onderwerp voor HRMorgen.nl

Lees meer
Peter Runhaar

Peter Runhaar is van huis uit hoofdredacteur/uitgever/journalist in de vakmedia. In die rol ontwikkelde hij een groot aantal tijdschriften en was hij MT-lid bij diverse uitgeverijen. Peter heeft ruim twintig jaar ervaring als strategisch communicatieadviseur en conceptontwikkelaar van uiteenlopende mediaproducties. Inhoudelijke expertise ontwikkelde hij onder meer op terreinen rondom HRM, organisatieculturen en leiderschap. Hij publiceert over deze onderwerpen onder meer op ZiPconomy, in het Financieele Dagblad en diverse vakmedia en is auteur van ‘De kleine Semler’ (Business Contact 2017) en ‘HR TECH’ (Nubiz 2020).

Lees meer
Sjanne Marie van den Groenendaal

ZZP-expert & HR-expert | ondersteunen van HR-professionals in optimaliseren van arbeidsrelaties met zzp’ers | Onderzoeker & Docent Tilburg University en TIAS| Expertise in HRM en Coaching & Ontwikkeling

Lees meer
Ton Sluiter

Ton Sluiter begon zijn carrière als marketing- en communicatiemanager bij Start People. Na de overname van dat bureau in 2008 door USG People specialiseerde hij zich in externe marktverkenning, interne gegevensverzameling en data-analyse. In 2021 vervolgde hij zijn loopbaan bij Textkernel als Product Manager Data Innovations en sinds 2023 werkt hij als manager Data bij HR-techdienstverlener HeadFirst Group.

Lees meer