SLUIT MENU

Vijf bijeenkomsten gelijke kansen bij werving en selectie

22 april-02 juli 2024

In het voorjaar van 2024 organiseert AWVN vijf (online) bijeenkomsten met als thema “Gelijke kansen bij werving en selectie”. Aan de hand van praktische tips en best practices helpt AWVN u op weg in het behalen van uw doelstellingen. Toonaangevende organisaties en deskundigen vertellen over hun ervaringen en welke acties tot meer diversiteit en inclusie – dus een gezondere organisatie – hebben geleid. Voorafgaand aan deze serie deelde Politie Amsterdam tijdens de bijeenkomst op 22 januari hun succesvolle aanpak om onnodige uitval van diverse kandidaten tegen te gaan. Lees hier hoe ze een stijging van zes naar dertig procent diversiteit realiseerden.

5 maart: introductie
12 maart: Wet Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie
22 april: Inclusieve vacatureteksten
4 juni: Objectieve eerste selectie
2 juli: Gestructureerd interviewen

Waarom deze serie?

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we elkaar helpen die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we met deze serie Gelijke kansen op inzetten.

Voor wie is deze serie bedoeld?

Deze bijeenkomsten zijn voor organisaties die structureel werk willen maken van diversiteit en inclusie (D&I) en graag kennis en ervaringen willen uitwisselen met college-professionals. Bent u een manager diversiteit en inclusie of iemand die zich vanuit een HR-rol bezighoudt met dit thema? Bent u op zoek naar inspiratie in het creëren van gelijke kansen? Dan bent u van harte welkom.

Inschrijven en meer informatie