SLUIT MENU

Neurowetenschap ontmoet management: nieuw boek voor succesvol leiderschap

Vandaag verschijnt het boek ‘Neuromanagement – De nieuwe standaard voor succesvol management’ van Sven Gall. Dit boek combineert neurowetenschap en management, en biedt managers inzichten en tools om hun teams beter te motiveren en in beweging te krijgen.

Neuropsychologie is al jarenlang een integraal onderdeel van de strategieën van bedrijven zoals TikTok, Facebook, Amazon en Bol. Echter, binnen het managementdomein wordt deze wetenschap nog maar weinig toegepast. Neuromanagement, zoals beschreven door Gall, biedt een oplossing voor managers en organisaties die kampen met tegenvallende resultaten, afhakers onder medewerkers en mislukte strategische plannen.

Gall baseert zijn managementstrategieën op meer dan 30 jaar onderzoek van universiteiten zoals MIT en Stanford, en past deze toe bij grote bedrijven.

Extreem voorspelbaar gedrag

Volgens Gall is het gedrag van medewerkers extreem voorspelbaar. Mits men dit gedrag weet te interpreteren. Hij legt in zijn boek uit dat traditionele managementmethoden, zoals die worden onderwezen op business schools als Nyenrode, vaak falen omdat ze niet aansluiten op de natuurlijke gedragingen en motivaties van mensen.

Gall bekritiseert de traditionele managementbenaderingen die uitgaan van rationele keuzes en lange-termijndoelen. Hij stelt dat mensen vooral gedreven worden door directe bevrediging en snel hun motivatie verliezen. Dit leidt volgens Gall tot weerstand, onrust en soms zelfs ondermijnend gedrag binnen organisaties. 

Misvattingen ontkrachten

“Neuromanagement” ontkracht enkele hardnekkige misvattingen in de wereld van leiderschap, waaronder:

  • Dat een heldere missie en strategie voldoende zijn om medewerkers in de juiste richting te sturen.
  • Dat bonussen automatisch voor betere resultaten zorgen.
  • Dat beslissingen in het managementteam altijd de juiste zijn.

Met zijn nieuwe boek ‘Neuromanagement’ biedt Gall een vernieuwende kijk op succesvol management, die inspeelt op de ware aard van menselijk gedrag en motivatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *