"Breng je organisatie verder"
SLUIT MENU
HRMorgen - Breng je organisatie verder

HRMonitor wordt HRMorgen: Nederland is een nieuw HR-platform rijker

Wéér een nieuwe HR-website? Wat kun je nog toevoegen aan alle informatie over HR? Iets wat echt onmisbaar is: “HRMorgen gaat de toekomst van werkgevend Nederland een enorme boost geven.”

“Het barst van de nieuwsbrieven. Je kan de HR-professional iedere dag volledig overspoelen met alle gebeurtenissen in en rond HR,” zegt Wim Davidse, econoom en hoofdredacteur van de nieuwe HRMorgen.

Wim Davidse
Wim Davidse

En toch wisten hij én Frank Roders, medeoprichter van Compagnon, dat er nog iets wezenlijks miste. Iets wat de kern raakt van alle uitdagingen voor werkgevend Nederland.

Wim: “Veel werkgevers bevinden zich in een multidimensionale uitdaging: de employee engagement is dramatisch laag. De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. Ze moeten zich herinrichten op de vergrijzing, diversiteit en verduurzaming. Ziekteverzuim en verloop zijn op topniveau. En de mentale problemen stapelen zich op in alle leeftijdscategorieën.

De sociaal-maatschappelijke kant is dat we met z’n allen superconsument zijn geworden. We willen uitgedaagd en gestimuleerd worden. Alles wat we kopen, huren, ervaren, moet ons verder brengen. We willen groeien. We willen ‘empowered’ worden. En precies dit gevoel missen veel mensen in hun werk.”

Gordiaanse knoop

Wim: “Als econoom schets ik graag dit bredere plaatje om te laten zien dat we allemaal ‘gevangen’ zitten in een cyclus van krapte, veranderingen, verloop en verzuim wat weer leidt tot alleen maar meer verloop en verzuim.” 

Hoe hakken we die gordiaanse knoop door? Volgens Wim is het antwoord simpel: aanstekelijk werkgeverschap.

Aanstekelijk werkgeverschap is niet de zoveelste HR-hype, niet een nieuw HR-programma of andere modegril. Het is de rotsvaste overtuiging dat als je jouw mensen laat floreren het altijd goed komt.

“En juist dit idee krijgt niet of nauwelijks aandacht, én zeker geen consequente aandacht in welke HR-nieuwsbrief of HR-nieuwssite dan ook.”

Aanstekelijk werkgeverschap

Wim: “Met aanstekelijk werkgeverschap creëer je een omgeving waarbij mensen denken: dit is precies wat ik nodig heb. Dit is een missie waar ik in geloof. Dit is de visie waar ik mijn handtekening onder kan zetten. Dit is de cultuur waarin ik het beste van mezelf kan geven, waarin ik word uitgedaagd, geïnspireerd en geholpen. Waarin ik me veilig voel, óók financieel.

Ik ben groot voorstander en het zou schitterend zijn als HR het aanstekelijk werkgeverschap kan implementeren, waarmaken en ook borgen. Zodat mensen in staat zijn om maximaal te vlammen in die organisatie. En de organisatie als geheel floreert – ook financieel!”

 Toegegeven: makkelijk is het niet. “Het betekent dat werkgevers op een heel andere manier met hun medewerkers moeten omgaan. En dat is verdraaid moeilijk want dan gaat het over cultuur- en leiderschapsstijl.

 Het wordt dus geen gemakkelijk paadje dat glooiend en gladjes naar die nieuwe toekomst toegaat. Er gaat van alles mis. Je moet dingen uitproberen, experimenteren, fouten durven maken. Klein beginnen en dat steeds groter laten groeien. Zodat je uiteindelijk je eigen nieuwe werkelijkheid creëert.“ 

HRMonitor is vanaf nu HRMorgen.nl

Frank: “Het verschil met andere HR-nieuwsbronnen: die gaan vooral over regels of hoe de huidige situatie is ingericht. Wij willen juist de blik op morgen richten: hoe kun je jouw organisatie echt verder brengen zodat je, in deze vierde industriële revolutie, meedoet en vanzelfsprekend groeit.”

Frank Roders
Frank Roders

Met HRMorgen bundelen verschillende partijen hun krachten.

Er is zoveel kennis in de markt die we kunnen delen en waar iedereen wat aan heeft. En op deze manier komt informatie rechtstreeks uit de markt van vandaag.

Met HRMorgen willen we de toekomst van werkgevend Nederland een enorme boost geven. Met HR als de motor van deze organisaties. Alles wat op HRMorgen gebeurt, komt vanuit de filosofie: ontwikkel futureproof organisaties die geweldig presteren vanuit een compleet, dynamisch én bevlogen personeelsbestand.”

 

 

 


HRMorgen is een uitgave van ZiPmedia, bekend van vaktitels als ZiPconomy, FlexNieuws en HRTechReview. HRMorgen wordt samengesteld voor een ervaren, onafhankelijke redactie. Daarnaast werken we samen met een aantal sterke kennispartners. Naast Compagnon zijn dat momenteel werkgeversorganisatie AWVN,  Crowe Foederer HR Services, HeadFirst Group, Ontwikkelhuis HR & Leiderschap en EastWing.

Kick-off HRMorgen