"Breng je organisatie verder"
SLUIT MENU

Enorme toename belangstelling HR-functies

Het afgelopen jaar zijn er in het Verenigd Koninkrijk online aanzienlijk meer zoekopdrachten geweest die verband houden met HR-carrières. Dit toont aan dat er meer belangstelling is voor het HR-vak.

Uit een data-analyse uitgevoerd door Factorial gebaseerd op online zoektrends blijkt dat de belangstelling voor HR-functies in het Verenigd Koninkrijk sterk is gestegen, vooral onder afgestudeerde werkzoekenden. Er werd flink meer gezocht naar ‘human resource management graduate programme’. Maar ook zoektermen als ‘Human Resources College degree’ en ‘Human Resources Positions near me’ werden veel vaker gebruikt. Deze toename van de belangstelling is indicatief voor een groeiende erkenning van HR als een haalbare carrièrekeuze onder de jongere generatie.

Helaas voor al deze werkzoekenden nam het aantal HR-vacatures af. Uit gegevens van Indeed bleek eind 2023 dat het aantal HR-vacatures in totaal 17% daalde ten opzichte van het voorgaande jaar. Terwijl het totaal aantal vacatures met 27% hoger ligt dan het niveau van voor de coronapandemie, ligt dat voor HR-functies slechts 9% boven het niveau van die periode. 

Bron: HR Grapevine