"Breng je organisatie verder"
SLUIT MENU

Werken bij Disney een droombaan? Dit zijn de slechtste banen bij Disney

Laten we eerlijk zijn: wie droomt er nu niet van om dagelijks te werken in het magische koninkrijk van Disney? Maar niet alle banen bij Disney zijn even sprookjesachtig, zo blijkt uit onderzoek.

Het leven achter de schermen bij Disney is niet altijd een sprookje voor alle medewerkers. Dat blijkt uit recent onderzoek van reisbureau MagicGuides. Welke banen kun je beter vermijden als je jouw magie niet wilt verliezen?

Monteurs ongelukkigste werknemers

Volgens het onderzoek zijn monteurs de ongelukkigste werknemers bij Disney. Met een gemiddelde score van slechts 23.79 op 100, blijken monteurs zich vaak in gevaarlijke situaties te bevinden, vooral bij attracties met water zoals ‘It’s a Small World’. Ondanks het feit dat ze de attracties draaiende houden en de veiligheid van bezoekers waarborgen, voelen monteurs zich allesbehalve gewaardeerd. Misschien kunnen ze beter een paar feeënstofjes gebruiken om hun dag door te komen.

De tweede plaats: de kostuumafdeling

Direct na de monteurs volgen de werknemers in de kostuumafdeling. Met een score van 23.91 op 100, is het duidelijk dat ze niet gelukkig zijn met hun werk. De kritiek op het management en het lage CEO-goedkeuringspercentage zijn opmerkelijk. Het lijkt erop dat zelfs Mickey’s outfit niet genoeg is om de glimlach op hun gezicht te toveren.

Kortstondige bouwvakkers

Op de derde plaats van de minst gelukkige banen vinden we de bouwvakkers. Met een score van 28.67 op 100, zien zij hun werk bij Disney vaak als tijdelijk. De bouwvakkers zijn het minst geneigd om zichzelf op de lange termijn bij het bedrijf te zien. Misschien kunnen ze beter gaan bouwen aan hun eigen dromen buiten het park.

De beste banen: stagiairs aan de top

Gelukkig is niet alles kommer en kwel in het magische koninkrijk. Stagiairs hebben namelijk de beste banen bij Disney. Met een indrukwekkende score van 74.38 op 100, raden zij Disney graag aan bij hun vrienden. Dit komt wellicht door hun frisse perspectief en de kans om zich te bewijzen in een van de meest iconische bedrijven ter wereld.

Niet zo betoverend als het lijkt

De onderzoeksresultaten onthullen ook dat veel gastgerichte rollen in de onderste helft van de lijst staan. Dit geeft aan dat medewerkers in deze functies zich vaak opofferen om ervoor te zorgen dat bezoekers een magische ervaring hebben, zelfs als zij zelf niet helemaal gelukkig zijn.

Conclusie

Hoewel de magie van Disney onmiskenbaar is voor bezoekers, is het leven achter de schermen niet altijd een sprookje voor alle medewerkers. Dat terwijl plezier in werken een succesfactor is in verandermanagement

Van de technische uitdagingen van monteurs tot de creatieve frustraties van de kostuumafdeling, niet elke dag bij Disney is een magische dag. Toch blijft Disney een droomwerkplek voor velen, vooral voor stagiairs die hun eerste stappen zetten in de wereld van de entertainmentindustrie.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *