"Breng je organisatie verder"
SLUIT MENU

Giftig gedoe op de werkpek

Op donderdag 18 april 2024 werd Giftig gedoe op de werkplek uitgeroepen tot het Managementboek van het Jaar 2024.

Het boek verrijkt het maatschappelijk debat rondom grensoverschrijdend gedrag en stelt de aanpak ervan ter discussie. Hoewel giftig gedoe op de werkplek in de publieke belangstelling staat, loopt het bestrijden ervan vaak uit in een desillusie”, staat in het juryrapport.
Vaak verlopen processen van klachtenafhandeling moeizaam en zijn weinig betrokkenen tevreden met het verloop en uitkomsten van de bestrijding van een giftige werkomgeving. Dat laten de auteurs, Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo, goed zien volgens de jury. De auteurs maken pijnlijk duidelijk dat de huidige manier van ‘bestrijden’ ontoereikend is. De jury is onder de indruk van de genuanceerde blik op dit onderwerp, het handelingskader en van het lef van de auteurs om de huidige aanpak die zich vooral richt op de ‘dader’ ter discussie te stellen.

Waar komt giftig gedoe vandaan?

Hoe groot is het gevaar van giftig gedoe? Waar komt het vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden? Wat is het antigif dat kan zorgen voor een gezond en veilig werkklimaat?
Deze vragen worden in dit boek op meeslepende, goed onderbouwde en vooral praktische wijze beantwoord. De auteurs laten zien hoe giftig gedoe op de werkplek ontstaat en in stand wordt gehouden. Zij geven daarnaast tal van praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en effectief te bestrijden. “Het boek is een mustread voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken”, aldus de jury.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *